Självsäkert

En vecka kvar, eller rättare sagt 6 dagar nu. Till värme, sol och avkoppling. Men tills dess är det ångest, varje dag hela tiden typ. 
Det är bara självsäkra jävlar som åker på semester mitt i en C-uppsats och jagar tydligen en sådan. Damn!

Annars då, jo vi hade besök igårkväll i form av Maria, Patrik och lilla Lova. Jättemysigt och skoj, god mat och gott sällskap. Vi köpte en hjort av dem som de hade med sig. Så sjukt gott! Nu blir de lyxmiddagar hela våren! 

Vi har pysslat lite i lägenheten, satt upp några hyllor i köket och jag har hängt upp fina lyktor i vardagsrummet dessutom. Älskar att inredning är en levande process man aldrig blir klar med, åtminstone inte till 100%. 

Hyllorna sitter på alldeles perfekt höjd så man kan sitta och stå vid arbetsbänken. 

Fick bästa receptpärmen av syrran i julklapp, den ge sin självklara plats på hyllan. 


Citronträdet vilar inomhus såhär vintertid. 

Lyktorna köpte vi när vi var på Fårö i somras, samma dag som björnen popped the question. :) 

Ha en bra helg nu! 
Tjo!/L 
- Mysigt -, - Plugg o sånt.. -, - På vift - | | Kommentera |

Lika fräsch som en gammel skrutt


Jag måste säga att i tider som dessa längtar jag mig bort lite, till framtida examen, jobb och kanske ett hus att ta hand om. Varför? Jo, för det betyder aktivitet. Nu spenderar man hela dagarna stillasittande skrivandes och läsandes. Det är ofräscht, hela kroppen, huden och sinnet blir mögigt på ett sätt som är svårt att förklara. Lite har det underlättat att Stina och jag besökt arkivet tillsammans, för då har man åtminstone någon att snacka med i pauserna liksom. Men annars, nä det är fan ofräscht! 
Jag vet att man ska leva i nuet; carpe diem och allt sånt. Men jag kan inte låta bli att också se fram emot att få springa till ett arbete varje dag, att tapetsera väggar, klippa gräs och stapla ved(till och med!!) till mitt drömhus. Får då får man röra på sig. :) 
/L 

Hej 2016!

Saknat mig? Jag har saknat dig kära blogg. Det är så mycket i görningen att det är svårt att få tid över. Vad har hänt?
Jo, påbörjat C-uppsats som handlar om Kalmar stads borgmästare under 1700-talet. Tanken är att jag undersöka huruvida de faktiskt går att räkna till en överklass eller inte. Jag gräver för fullt i arkivet på Kalmar läns museum och det går som tåget. Blir kul sen när det blir klart. 
Min hand i handske in action på arkivet. 

Vad kommer? 
Jag behöver till skillnad från mina klasskompisar lägga på ett extra kål med uppsatsen, för 29 januari åker jag med björnen till Thailand och vilar upp mig i två veckor. Vi har bokat så resdagarna är utöver, så tekniskt sett är vi borta typ 18 dagar. Nu när det är så nära till avresa känner vi båda hur mycket vi behöver få komma bort och bara vara ett tag. Att det är i ett paradis som heter Koh kut där det är varmt och solen skiner är en ren bonus nästan. :) mitt mål med semestern är att pussas och kramas mycket, äta thailändsk fantastisk mat och läsa många böcker. Yay! 

Vad händer idag? 
Idag är det ju lördag, men det betyder inte att jag håller fri. Jag ska strax in i duschen, äta frukost och sen far jag till uni-bibblan där jag sks sitta med bouppteckningar tills mitt larm går. Då ska jag till stan och fixa en klänning till ikväll. Sen hem och fortsätta jobba lite till med arkivmaterial jag fotat av. Kl 17 är det slut för dagen, då ska jag bara dansa runt här hemma och göra mig iordning för kvällens tjejfest. Stina, Johanna och jag själv ska spela en smula spel och dricka någon drink eller två. Kanske blir det dans i afton?! Who knows ;) 

Ajja nu måste jagvupp och påbörja min lördag yooo! 
Ha de gott hörni! 
/L 
Upp