Känn peppen..

Inför Rasslebygd, Emmabodafestivalen 2009 Känns som.

Har tillbringat de senaste två timmarna letandes efter bra musik till blandskivorna jag ska spela på min nyköpta cd-spelare (don't worry, den var billig som fan).

Gööött!Fler inlägg innan vi drar hinner jag förmodligen inte med så jag tar avsked redan nu.
Vi ses på söndag suckers! Nu ska jag fylla på musiktanken! ;)

Om nu bara Fredde kunde komma hem nån gång..

/L
- Festival - | | Kommentera |

Twitter på Rassle?

Vad händer på kungen ikväll??

Just nu, inte mycket. Försöker få min stackars dvd att spela upp min repiga JUNO. Tyvärr tror jag att jag får ta o köpa en ny film, annars har jag väl sönder båda haha!

Om lite drygt två dar åker jag och Maja till Emmaboda, för att avnjuta några dagar av bra musik och gott folk (förhoppningsvis). Man känner att man har några år på nacken nu, det är mitt femte besök. Det ska det bli riktigt jävla kul ändå måste jag säga! Hoppas nu bara min stackars rygg klarar liggunderlaget som enda madrass i 4 nätter.
Maja jobbar till så sent som kl 18 på onsdag, så avfärden från Kalmar blir inte förän kl 19 ca, med tåg. 

   
hehe.. dessa bilder är från Rasslebygd 2006, roligaste året so far. So hot (not)..

Kom på idén att man kanske skulle skaffa sig en Twitter till Rassle. Inte för att jag vet hur det fungerar, men har fått för mig att det är enklare än facebook och sådant, om folk vill kolla vad man gör. Kanske, kanske inte, har ej ännu bestämt mig för om det är något att satasa på. Jag menar, nån stackare därute måste ju i så fall läsa den höhö.. erm..
Men värt att ta reda på.

Idag har mutti slingat mitt fagra svall. Så nu är jag helt galet ljus igen :) Sedan tog jag mig en sväng till Dalen, där jag lokaliserade mitt tält och sovsäck i pappas massiva källare. 

Har precis gjort en lååååång lista på allt som ska med på festivalen. F*ck, jag lyckas aldrig göra den kortare, lika fet varje år!! 
Lisa goes packing, crazzzyy! 

/L
 

- Festival - | | Kommentera |

Nilsson o Fredde G gör STHLM.

Vi anlände på eftermiddagen i onsdags till huvudstaden. Queens hotel hette stället vi checkade in på, beläget mitt i smeten på Drottninggatan. Inte helt fel.
Eftersom lönen inte skulle anlända förän fredag, tänkte vi att vi skulle hålla inne med spenderandet av pengar. Men hur lätt är det när Weekday is just around the corner. Hehe... + 75% rabatt, yeah! Inhandlade kjol för 50 spänn. Fredde började sin shopping med jeans och en snygg t-shirt. :)
Träffade Malin och Anna B på Weekday, härlig överrasking må jag säga!

Vi införskaffade oss varsitt 24 timmars SL-kort, och började genast nyttja dessa med en tripp till Gamla Stan. Strosade runt och kikade på grejer. Kände oss riktigt turistiga...


Fredde, men vem har han bakom sig?


   
Gamla stan.

 
Lisa the Poser! Fredde: "ooa, klaustrofobi!!"


Me and mister Evert Taube, yeah!

I Gamla Stan hittade vi en riktigt grym affär vid namn Colourez, där jag inte kunde låta bli inhandla två par glasögon. Ett par solglas, som jag syns i här på bilderna över, och ett på fönsterglas (som jag brukar säga). De kommer du snart snart e på en bild längre ned. Fint!
 
Vi drog oss mot Söder för att spisa god middag på en thailändsk restaurang vi blivit tipsade om. I tuben på väg dit gjorde Fredde (inte jag, så jäkla insatt i svensk musik är jag uppenbarligen inte hehe) sin första kändisspot, Klas Åhlund som är med i Teddybears STHLM och känd producent.
Restaurangen vi letade efter heter Koh Pan Gan, och att hitta den visade sig svårare än vi trott. Särskilt på tom mage och noll tålamod. Men till sist så... Men vad inträffar då. Jo, den är fullsatt, med en timmes väntetid. Big no no för två hungriga kalmariter som inte är vana vid sådant här storstadstrams!  Vi trampade ut, missnöjda och hungriga, för att nästan direkt springa på ett indiskt ställe vid namn Indira. Yay, middagen räddad! En riktigt god Chicken tikka och ett nan-bröd senare, mådde man som en kung. :) What can I say; You gotta love India! 
   

Kvällen slutade på hotellet, med lite nougat och lite heting.

Vaknade på torsdagsmorgonen, trött som f a n! Fredde däremot var piggheten själv! Käkade god frukostbuffé, proppmätt! Redan efter kl 9 var vi i tuben på väg mot Zinkensdamm för o promenera. Som av en slump hamnade vi på Lundagatan.

Det råkar vara så att jag just nu läser Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson, och Lundagatan figurerar som adress till en av huvudrollsinnehavarna. Lisa tönt men ändå lite skoj ju.. ;)
Vi hittade dessutom Darins port. Ok, nu börjar de låta som om vi gick runt och letade, men vi kollade faktiskt bara vad för namn som stod vid dörrarna vi passerade. Inte totala nördar.

   Konst?

Efter Zinken blev det Skansen. Där promenerade vi driekt till akvariet för att kolla in alla apor, hajar och krokodiler med mera. Allt var jättehäftigt och så och jag var coollugn fram tills vi skulle in på promenad till det så kallade Barnens regnskog (snarare forrest of terror). Där hoppar aporna runt fritt över ens huvud, något jag uppskattade fram till dess en av dem fick för sig att kolla in mig på nära håll. Han slängde sig mot mitt huvuvd, jag vrålar och hukar mig, får något i håret, alla skrattar, jag skriker lite till och joggar sedan framåt. Usch!! Det som landade i min kalufs var apföda! UÄ! Det där gör jag inte om.
     <--- Sköldpaddan och hans crew!

Vi drog mot Söder, för att kika in på Pet Sounds, en skivaffär. Kanonskön med ett riktigt bra sortiment. Kan rekommendaras till alla musikälskare därute. Själv inhandlade jag Mary Onettes EP som släpptes tidigare i år, och en gammal platta med The Raveonettes. Fredde köpte en skiva med Dinosaur Jr. Gutt!

Innan detta hade jag på Söder sprungit på Weekday och hittat ett par av de allra snyggaste jeans. Och sedan en kavaj på HM. Söder har det bästa HM, I'm telling you! 

   Yeah! New clothes! :D

Pizza Hut på kvällen, följt av promenad och edan Café. Jag vet, vi är ena smaskisar haha!

 
På café La Rosa.

Här tar fotona slut, för hela fredagen ägnades åt shopping. Emelie joinade oss och visade lite bra ställen. Vi fikade på Kulturhuset. Vilket perfekt avslut på en underbar semester med hetingen!
Detta kommer vi lätt göra om.

Nu: sängen och kanske lite Stieg Larsson.. hihih..
Imorgon: Jobb, slinga håret, hitta tält och sovsäck till Rassle!

Det har vart en lång dag av jobb idag.

/L
- Det vanliga - | | Kommentera |
Upp